Kwaliteit

Herstructurering van de wijnbouw

 

De laatste 20 jaar kende de wijnbouw een grondige herstructurering met de ontwikkeling van mediterrane wijnstokvariëteiten zoals Grenache, Mourvèdre of Syrah, de favorieten van de nieuwe aanplantingen. Parallel hieraan heeft toegepast onderzoek toegelaten om traditionele variëteiten aan te passen en de teelt te optimaliseren. De gescheiden vinificatie van de variëteiten, rekening houdend met hun rijpheid en gedrag in de gistkuipen, is de algemene regel. Na deze etappe gaat alle aandacht naar de assemblage of het samenvoegen van de verschillende soorten.

 

Beperking van de opbrengsten

 

De natuurlijke omstandigheden van het wijngebied en het klimaat worden gekoppeld aan een beperking van de gemiddeldeopbrengsten in de AOC: 45 hectoliter/hectare voor de rode wijnen en 60 voor de witte. Deze rendementen liggen beduidend lager dan de nationale norm.

 

Een gecontroleerde wijnbereiding in de Languedoc is gebaseerd op:


 

Vin de France, Cypressenlaan 53, Hoogezand Algemene verkoopvoorwaarden