Proeven

Over proeven

 

Iedereen kan proeven en dus…… ook wijn. Uiteindelijk gaat het maar om één ding: vindt u de wijn lekker of niet. Toch is het mogelijk proef- en smaaksensatie te vergroten. Wie het proeven heeft ontdekt en uitdiept zal ervaren dat de wijn daardoor veel lekkerder wordt.
Proeven is een spel met zintuigen die in de juiste volgorde worden gebruikt. Proeven is gebruik maken van ogen, neus , mond en hersens.

 

Kijken

 

De kleur zegt iets over leeftijd van de wijn. Een diep paarsrode kleur duidt op een jonge wijn, een rode kleur die over gaat in lichtbruin duidt op een bejaarde wijn. Een bleke witte wijn is vaak droog en fris terwijl een meer gele kleur duidt op een krachtiger, vollere vaak iets zoetere wijn.

 

Ruiken

 

Neem een snuif uit het glas – en bepaal uw eerste indruk? Fris of muf, de eerste indruk is bepalend en zegt veel over de wijn. Wals de wijn door het glas en ruikt opnieuw. Probeer uw indruk te vatten in voor u bekende geuren. Een geprononceerde wijn geeft veel verschillende geurnuances en zorgt dat iedere snuif een nieuwe geur naar boven haalt.

 

Proeven

 

Neem een ruime slok en laat de wijn door de mond rollen en bepaal de smaak van de wijn. Voor het bepalen van de smaak is doorslikken of uitspugen niet van belang.

Vin de France, Cypressenlaan 53, Hoogezand Algemene verkoopvoorwaarden